Участие в аукционе приняли 56 банков / Фото УНИАН

Національний банк України в ході валютної інтервенції 10 жовтня продав банкам 199,97 млн дол. за фіксованим курсом 12,95 грн/дол., повідомляється на сайті регулятора.

Згідно з повідомленням, участь в аукціоні взяли 56 банків, продаж валюти здійснювався з метою задоволення попиту банків на валюту під потреби їхніх клієнтів.

Нацбанк наголошує, що профільні департаменти регулятора здійснюють постійний контроль за цільовим використанням купленої валюти.

Відео дня

Читайте такожНацбанк не буде продавати євро на аукціонах

Як повідомляв УНІАН, Нацбанк оголосив про проведення 9 і 10 жовтня інтервенцій з продажу валюти, у тому числі 9 жовтня для підтримки кас банків до 100 млн дол. і 10 жовтня для задоволення потреб клієнтів банків до 200 млн дол.

В ході валютної інтервенції 9 жовтня Нацбанк продав під потреби кас банків 99 млн дол. за фіксованим курсом 12,93 грн/дол.

Керівники найбільших банків України на закритій нараді з керівництвом держави 23 вересня домовилися продавати долари за курсом не вище 12,95 грн/дол. Після цих домовленостей котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку утримуються в межах 12,95/13,40 грн/дол.