Фото УНИАН

Кабінет міністрів України в найближчі дні виділить 10 млрд грн для фінансування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як йдеться в повідомленні Міністерства фінансів, про це журналістам у Вашингтоні заявив міністр фінансів Олександр Шлапак.

«На цьому тижні уряд виділить близько 10 млрд грн у Фонд гарантування вкладів, оскільки доводиться чистити «авгієві стайні», виводити з ринку велику кількість банків, у тому числі банків-сміттярів, через які в минулі роки було відмито, за нашими оцінками, понад 300 млрд грн», - сказав міністр.

Відео дня

Він зазначив, що кошти на це уряд виділить, в тому числі, за рахунок підтримки Світового банку.

Глава Мінфіну також нагадав, що було проведено стрес-тест групи 15 найбільших банків України, результати якого показали необхідність докапіталізації на 56 млрд грн.

Читайте такожНацбанк не буде прив'язувати до рівня інфляції кредити для Фонду гарантування

Як повідомляв УНІАН, Кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб станом на 8 жовтня становлять 11,061 млрд грн. Станом на 1 жовтня кількість учасників Фонду становить 166 банків.

З початку року Національний банк України вже визнав неплатоспроможними 26 банків, включаючи банк «Аксіома», «Інтеркредитбанк», «Меліор Банк», «Прайм-Банк», «Демарк», «Порто-Франко», «Грін Банк», «Експобанк», «Актабанк», «Актив-Банк», «Терра Банк», «УФС», «Золоті ворота», «Єврогазбанк», «Фінростбанк», «Старокиївський банк», «АвтоКразБанк», «Західінкомбанк», «Південкомбанк», «Промекономбанк», «Інтербанк», «Форум», «Меркурій», «Брокбізнесбанк», «Реал Банк», «Даніель».