Фото УНИАН

Про це йдеться у проекті коаліційної угоди, запропонованому до обговорення політичною партією «Блок Петра Порошенка».

Згідно з документом, досягти цих цілей коаліція зможе за умови приведення української системи технічного регулювання у відповідність із вимогами ЄС. Для цього парламент та уряд повинні створити незалежні органи стандартизації і метрології, розробити та впровадити технічні регламенти на основі директив Нового та Глобального підходу, розробити та затвердити державні стандарти, адаптовані до вимог ЄС.

Читайте такожРада ЄС остаточно продовжила торговельні преференції Україні

Відео дня

Крім того, у рамках виконання зазначених завдань коаліція повинна впровадити систему регулювання і державного контролю над безпекою харчової продукції, забезпечити реалізацію системи НАССР на українських підприємствах.

Раніше УНІАН повідомляв, що Порошенко пропонує страхувати ризики експортерів при виході на зовнішні ринки.

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові вибори у Верховну Раду. Станом на 10:56 ранку середи, 29 жовтня, Центральна виборча комісія опрацювала 98,2% протоколів. П'ятивідсотковий бар'єр долають такі партії: «Народний фронт» - 22,16% голосів, партія «Блок Петра Порошенка» - 21,82%, «Об'єднання «Самопоміч» - 11%, «Опозиційний блок» - 9,36%, Радикальна партія - 7,45%, «Батьківщина» - 5,68%.

Переговори про створення коаліції ініціював «Блок Петра Порошенка», запросивши взяти в них участь «Народний фронт», «Самопоміч» та «Батьківщину».