ПТРК «Бар'єр», встановлений в бойовому модуля БМ-3 «Штурм» на БТР-3 / Фото: Державне Київське конструкторське бюро "Луч"

Україна цього року отримає сучасний бойовий вертоліт вітчизняного виробництва, що зможе вести бій вночі та за поганих погодних умов.

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив керівник Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

«Коли відбулося декілька контрактів на продаж вертольотів Мі-24 в Азербайджан, то українську ракету «Бар’єр-2В», яку зробило КБ «Луч», було інтегровано в систему бою вертольота», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВійськовий експерт назвав умову, за якої Україна може створити ракету, що долетить до Москви

За словами Бадрака, раніше українські вертольоти мали лише некеровані ракети. «Тепер вони мають керовану ракету українського виробництва з дальністю бою до 8 км», - заявив він.

Військовий експерт не виключив, що ракети «Бар’єр-2В» будуть в майбутньому використовуватись для створення в Україні ударного безпілотного комплексу. «Лише шість чи сім держав світу можуть створювати ударні безпілотні комплекси», - зауважив він.

«Сьогодні вже українські зброярі подолали ще один рубіж – це створення фактично оптико-електронної системи прицілювання для вертольота», - наголосив Бадрак.

За його словами, завдяки державно-приватному партнерству вдалося створити таку систему керування вогнем з назвою 524Р.

«Таким чином, у нас цього року наш бойовий вертоліт отримає можливість вести бій вночі або при поганих погодних умовах. Це дуже великий успіх, тому що раніше такого не було», - резюмував Бадрак.

*** Повну версію інтерв’ю читайте на сайті УНІАН найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, українські протитанкові ракетні комплекси на стрільбах показали себе не гірше Javelin.