Укроборонпром / wartime.org.ua

Про це йдеться в оприлюдненій прес-службою компанії заяві.

«Будь-який обмін технологіями, досвідом або ж виробнича кооперація зведені нанівець. Одночасно запущено масштабну програму імпортозаміщення російських комплектуючих. Зокрема, в її рамках освоєно понад 11 тис. виробів», - йдеться в повідомленні.

При цьому в компанії відзначають, що кримінальні угрупування намагаються корупційними методами знайти шляхи постачання в РФ української продукції військового призначення, яка виробляється на підприємствах-учасниках концерну.

Відео дня

Читайте такожДержпідприємство "Антонов" посилило склад топ-менеджменту

«Тому «Укроборонпром» тісно співпрацює з правоохоронними органами щодо недопущення та припинення подібних неправомірних дій, особлива увага, приділяється боротьбі з корупцією як першопричиною порушень», - наголошує компанія. «Наразі, Концерном вже здійснено 40 звернень до правоохоронних органів, по 20-ти з них розпочато кримінальні провадження». 

Керівництво Концерну звертається до громадськості з проханням повідомляти про будь-які факти корупції та інших зловживань на підприємствах.

Читайте такожВ Україні введено кримінальну відповідальність за порушення при закупівлі оборонної продукції

Раніше УНІАН повідомляв, що державний концерн «Укроборонпром», що об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, з липня 2014 року по липень 2015 рік випустив і модернізував 3,936 тис. одиниць озброєння.