REUTERS

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на The Wall Street Journal.

За даними джерел видання, фахівці компанії приблизно протягом року проводили дослідження щодо того, чи є достатні можливості для початку виробництва таких транспортних засобів, а також буде це рентабельно. Вони, зокрема, провели консультації з чиновниками в штаті Каліфорнія.

Читайте такожApp Store зазнав першої великої кібератаки

Відео дня

У підсумку в Apple вирішили в три рази збільшити штат співробітників підрозділу, що займається створенням електромобіля, раніше їх було 600. Даний проект отримав назву "Титан". Корпорація також прийняла на роботу експертів з проектування безпілотних транспортних засобів, проте, як пояснили джерела видання, планів створення відразу саме таких машин, які здатні рухатися без водія, поки немає.

Читайте такожЗМІ дізналися про розробку інженерами Apple безпілотного автомобіля

"Дані наміри Apple говорять про те, що компанія бачить можливість стати гравцем в сфері автомобільної промисловості, використавши для випуску транспортних засобів нового покоління ті навички, які були відточені при виробництві смартфонів iPhone, в тому числі виготовлення акумуляторів, сенсорів, забезпечення взаємодії програмних і апаратних коштів", - констатує видання.

Читайте такожНову дешеву модель Tesla можна буде купити вже в 2018 році

Видання також зазначає, що Apple, ймовірно, спробує об'єднати зусилля автомобільних компаній, яке саме, поки не уточнюється. За оцінками Wall Street Journal, до 2019 року Apple, швидше за все, створить прототип свого електромобіля, однак ще не буде готова представити споживачам завершений, пройшовший всі стадії випробувань кінцевий продукт.

Читайте такожApple випустила WatchOS 2

Раніше УНІАН повідомляв, що компанія Apple планує почати виробництво електромобіля в 2020 році. Компанія задіяла кілька сотень співробітників для створення електричного транспортного засобу під брендом Apple. При цьому компанія може продовжити терміни розробки проекту або відмовитися від реалізації, якщо керівництво Apple виявиться невдоволеним прогресом.