Фото УНИАН

Україна зацікавлена у створенні в Астані (Казахстан) сервісного центру з обслуговування літаків українського виробника авіатехніки - держпідприємства "Антонов".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в Астані в ході офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Республіки Казахстан, передає прес-служба Мінрегіону.

"Україна готова до співпраці зі створення в Астані сервісного центру з обслуговування літаків українського виробництва. Це дозволить якісно і своєчасно проводити їх технічне обслуговування, а в перспективі – здійснювати складання літаків для казахстанських замовників", - цитує Зубка прес-служба міністерства.

Відео дня

За словами віце-прем'єра, українська сторона також запропонувала розглянути можливість закупівлі Казахстаном пасажирських і транспортних літаків "Антонов".

Читайте такожМінекономрозвитку пропонує продати міноритарний пакет акцій "Антонова" іноземцям

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня цього року керівництво держконцерну "Укроборонпром", до складу якого входить "Антонов", повідомило про підписання контрактів на виробництво 43 літаків.

Довідка УНІАН. Держпідприємство "Антонов" - єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. Серед найвідоміших розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

"Антонов" у I кварталі 2015 року збільшив чистий прибуток майже у 8 разів - до 330 млн грн, а за підсумками 2014 року незначно збільшив чистий прибуток порівняно з 2013 роком - до 39,3 млн грн.