5.ua

Про це в ефірі 5 каналу заявив генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" Роман Романов. За його словами, концерн на сьогодні має у виробництві новий безпілотник на рівні світових аналогів.

"Безпілотник Observer, який має ефективні характеристики, і наші західні партнери відзначають це, зразок на рівні світових аналогів. ...Він в рази дешевший, а насправді він випробуваний в умовах АТО і він адаптований саме до ведення сучасної війни. Це є його відмінна ознака", - сказав він.

Читайте такожУкраїнські військові невдовзі отримають портативну гвинтівку "Гопак", розроблену київським заводом (фото)

Романов уточнив: "Найголовніше в нинішніх умовах - це стійкість до перешкод (створених засобами електронної боротьби). ...Його практично неможливо збити. Принаймні, ті випробування, які ми провели, виявили нам те, що з 7 безпілотників, які випробовувалися одночасно з ним, це єдиний БПЛА, який пройшов повний цикл випробувань. ...Справа залишилася за Міноборони (щодо серійного виробництва) - воно повинно сформулювати кількісні показники замовлення".

За словами гендиректора "Укробортонпрому", ЗСУ отримають безпілотники "Спектрум" українського виробництва вже у листопаді.

"На підприємствах "Укроборонпром" вже виробляються безпілотники. Міністерство оборони сформулювало ще у квітні цього року замовлення, і ось у листопаді цього року безпілотники "Спектрум" наші Збройні Сили вже отримають. Тобто безпілотники в армії є", - повідомив Романов.

Читайте також"Укроборонпром" налагодить виробництво корпусів для бронетранспортерів БТР-4

Раніше УНІАН повідомляв, що Україна і Казахстан підписали угоду про постачання і обслуговування авіатехніки і комплектуючих.