одяг, магазин / golos.ua

Міністерство промисловості і торгівлі РФ підготувало поправки в законодавство, які дозволять прискорити процес знищення продукції легкої промисловості, що нелегально ввозиться до Росії, пишуть «Известия».

Читайте такожРосія визначила перелік заборонених до ввезення турецьких продуктів

За словами заступника голови Мінпромторгу Віктора Євтухова, у відомстві розробили два пакети поправок для боротьби з продукцією, яка ввозиться з порушенням митних правил. Якщо досі конфіскований одяг треба було спочатку переводити у власність держави, то з прийняттям поправок знищувати вилучені товари можна буде вже після рішення суду.

Відео дня

За словами Євтухова, поправки дозволять не зберігати конфісковані товари на складах, звідки вони поверталися в країну походження, або відправлялися на так звані розпродажі "митного конфіскату". Завдяки ініціативі Мінпромторгу затриманий одяг можна буде подрібнювати і захоронювати або застосовувати в якості вторинної сировини в інших галузях (наприклад, в будівельних сумішах). Спалювати одяг, за словами чиновника, не будуть.

Читайте такожУ Росії передумали знищувати продукти з Туреччини

В Асоціації текстильників Росії виданню повідомили, що за підсумками 2014 року ринок ввезених товарів легкої промисловості становив $23 млрд, з них $9 млрд припало на контрабанду і контрафакт, а в якості мит країна недоотримала $1 млрд. При цьому рівень контрабанди та контрафакту в інших країнах становить максимум 2%, підрахували текстильники.

За словами голови асоціації Шамхала Ільдарова, досить знищити продукції на $10 млрд, щоб повністю вирішити проблему контрафакту.

У 2014 році до Росії було імпортовано одягу на 326,7 млрд рублів, повідомили в Мінпромторгу. Найбільша частка у Китаю — 46,3%, далі йде Бангладеш (7,03%), Туреччина (6,5%), Італія (5,27%), Білорусь (4,86%), В'єтнам (3,84%), Індія (3,59%), Узбекистан (2,04%), Шрі-Ланка (1,61%).