ukroboronprom.com.ua

Як повідомив гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов, гвинтівка виготовлена підприємством "Укроборонсервіс", яке входить до складу концерну.

Читайте також"Укроборонпром" має намір перейти на стандарти НАТО до 2020 року

"Ми готові передати військовим цю гвинтівку повністю українського виробництва. На сьогодні наші підприємства готові забезпечити її серійне виробництво. Після сьогоднішньої презентації ми передаємо цей зразок для випробувань і чекаємо замовлення", - повідомив Романов.

Відео дня

За його словами, гвинтівка оснащена системою глушіння звукового і візуального вихлопу, магазином на 5 або 10 патронів, планками Пікатінні, а також оптичним прицілом, розробленим на підприємстві концерну "Фотоприлад". Калібр гвинтівки - 7,62 мм, прицільна дальність - 1100-1200 м. Від початкового варіанта гвинтівки "Мосіна" у модернізованому варіанті залишився ствол і затвор.

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укроборонпром" презентував низку розробок заводу "Маяк". Зокрема, вітчизняну крупнокаліберну снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм і нову портативну гвинтівку "Гопак" калібру 7,62 мм. Крім того, на підприємстві був також розроблений 120-мм міномет "Молот", який, за словами керівництва концерну, в ході випробувань дістав високу оцінку від українських військових. Також "Маяк" модернізував танковий кулемет КТ-7,62, збільшивши його скорострільність і прицільну дальність.