REUTERS

Державне космічне агентство України (ДКАУ) має намір в травні цього року підписати договір з американськими компаніями, які працюють в проектах NASA, який дозволить розширити можливості залучення українських підприємств та науково-дослідних інститутів до спільних проектів на ринку космічних послуг США.

Згідно з повідомленням космічного агентства, відповідна домовленість була досягнута під час зустрічі керівництва ДКАУ та представників американських компаній, яка відбулася 1 березня у Києві.

"Метою зустрічі було ознайомлення керівництва ДКАУ з діяльністю та продукцією підприємств космічної галузі США, пошук перспективних напрямків для співробітництва між підприємствами України та США. Сторони домовилися про підписання спільного документа з метою розширення можливостей залучення українських компаній, установ, науково-дослідних інститутів і університетів до спільних проектів на ринку космічних послуг з США в рамках співпраці з фондом CRDF Global", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Підписання договору планується здійснити під час робочого візиту керівництва ДКАУ в США в кінці травня цього року.

Читайте такожСША підписали контракти на розробку ракетних двигунів, які замінять російські

Як повідомляв УНІАН, у листопаді минулого року відбувся перший офіційний візит представників Національного космічного агентства США (NASA) до України, в рамках якого сторони провели переговори про перспективи реалізації спільних проектів у космічній галузі.