REUTERS

Росія готова розмістити на своїй території підприємства Китаю - ці питання обговорювалися під час переговорів директора департаменту Мінсхідрозвитку РФ Рустама Макарова з директором департаменту розвитку промисловості Північно-Східних провінцій КНР Державного комітету з розвитку і реформ КНР Чжоу Цзяньпіном, йдеться в повідомленні Міністерства Далекого Сходу.

Мова йде про можливе переведення китайських підприємств на територію Далекого Сходу з урахуванням обов'язкового дотримання встановлених у Росії екологічних вимог. Ініціатива йшла від Китаю, вона обговорювалася раніше при офіційних зустрічах сторін.

Відео дня

Читайте такожВ обхід Росії: Китай вдвічі збільшив обсяги перевезень через Казахстан в ЄвропуОбговорюється експорт виробничих потужностей КНР в 12 пріоритетних галузях економіки: будівельній індустрії, металургії, енергетиці, машинобудуванні, суднобудуванні, хімічній промисловості, текстильній промисловості, цементній промисловості, сфері телекомунікацій, у сільському господарстві.

Як зазначив Чжоу Цзяньпін, китайська сторона готова активно залучати приватні і державні компанії до реалізації подібних проектів. Зі свого боку Рустам Макаров підтвердив готовність російської сторони до взаємодії, підкресливши, що нові підприємства, створювані у межах територій випереджаючого розвитку і Вільного порту Владивосток, отримують суттєві податкові пільги та адміністративні преференції.