REUTERS

Компанія Adidas, що випускає спортивний одяг та взуття, має намір повернути частину виробництва до Німеччини, повідомляє Lenta.ru.

"За словами керівництва компанії, восени 2016 року на фабриці Speed Factory в баварському місті Ансбах почнеться випуск кросівок. Перша пробна партія складе 500 пар. В майбутньому Adidas планує перейти на великосерійне виробництво і довести обсяги випуску спортивного взуття до 500 тисяч 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що повернення Adidas у ФРН виявилося можливим завдяки автоматизації виробничого процесу. Виготовленням взуття на фабриці загальною площею 4,6 тисячі квадратних метрів будуть займатися винятково роботи.

Відео дня

Директор з розвитку компанії Герд Манц зазначив, що завдяки перенесенню виробництва термін розробки нової продукції можна буде скоротити з півроку до декількох днів. При цьому застосовуються технології практично не вплинуть на вартість товару в магазинах.

Читайте такожAdidas представив кросівки з океанічного сміття (відео)

Adidas практично повністю згорнув випуск одягу і взуття в Німеччині в 1993 році за винятком заводу в Шайнфельде, на якому виготовляються переважно футбольні бутси. Основну частину виробництв компанії було переміщено до Азії, де 2015 року було випущено 300 мільйонів пар взуття.

2017 року компанія Adidas, яка є другим за величиною в світі виробником спортивних товарів, планує відкрити додаткове виробництво в США.