УНИАН

Київський завод "Маяк", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", розробив новий 60-мм міномет, який відповідає стандартам НАТО.

Про це в ході презентації міномета повідомив генеральний директор заводу "Маяк" Олександр Перегудов.

"Зараз один 60-мм міномет знаходиться на полігоні на випробуваннях. Нам було поставлено завдання - піхотний варіант на 3,5 кілометра. У нас він - майже на 4 кілометрів. Поки міномет пройшов половину випробувань і показав непогані результати. Ще пару тижнів і вже закінчимо", - сказав Перегудов.

Відео дня

Він також додав, що завод самостійно освоїв і виробництво 60-мм мін.

"Ми розробили свої міни, тому що міномет такого калібру абсолютно нову зброю, як для України, так і для СНД", - додав він.

Читайте такожМіноборони прийняло на озброєння ЗСУ новий піхотний кулемет українського виробництва

Як повідомляв УНІАН, Київський завод "Маяк", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", цього року випустить 280 вітчизняних мінометів калібру 120-мм "Молот". За словами представників заводу, вартість міномета майже 483 тисяч гривень, що нижче ціни його зарубіжних аналогів.

Випробування вітчизняного міномета "Молот" пройшли влітку минулого року. Крім того, у вересні минулого року концерн "Укроборонпром" представив ряд розробок заводу "Маяк". Зокрема, завод презентував вітчизняну крупнокаліберну снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм і нову портативну гвинтівку "Гопак" калібру 7,62 мм. Крім того, на підприємстві був також розроблений танковий кулемет КТ-7,62 із збільшеною скорострільністю і прицільною дальністю.