Фото ukroboronprom.com.ua

Про це повідомила прес-служба державного концерну «Укроборонпром» з посиланням на директора держпідприємства «Спецтехноекспорт», що входить до складу концерну, Павла Барбуля.

Читайте також"Укроборонпром" показав новий безпілотник "Anser", який зможе ретельно вивчити глибокий тил противника (фото)

«Безпілотні авіаційні комплекси серії «Sparrow» вже пройшли відомчі випробування. Сподіваємося, що незабаром ці БПЛА надійдуть на дослідну експлуатацію в ЗСУ», - цитує прес-служба Барбуля.

Відео дня

У повідомленні вказується, що БПЛА серії «Sparrow» передають не тільки картинку досліджуваної території в онлайн режимі, а й визначають вид техніки противника та їх координати.

Також наголошується, що завдяки малим розмірам і спеціальним матеріалам ці БПЛА можуть проводити візуальну розвідку, залишаючись при цьому непоміченим як візуально, так і для радарів.

Розробником безпілотного комплексу є приватне підприємство «Спайтек».

Як повідомляв УНІАН, державний концерн «Укроборонпром» вперше представив інноваційні розробки українського військово-промислового комплексу, зокрема вітчизняні безпілотні літальні апарати, на міжнародній оборонній виставці Eurosatory 2016, яка проходила у Парижі у червні 2016 року.

Компанія «Спайтек» з Одеси проводить розробку і виробництво БПЛА та їх комплексів з композитних матеріалів. До структури підприємства входять ремонтний відділ, виробничий комплекс, науково-конструкторське бюро, навчальний центр. Підприємство розробило низку комплексів БПЛА з метою спостереження, проведення різних видів розвідки і моніторингу за обстановкою при проведенні військових операцій.