ukroboronprom.com.ua

Кабінет міністрів України знизив до 30% із 75% частину чистого прибутку, яку державний оборонний концерн «Укроборонпром» повинен перераховувати до держбюджету.

Читайте такожКабмін пропонує вдвічі збільшити мінімальну зарплату - до 3200 гривень

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу.

Відео дня

«Проект постанови передбачає зменшення до 30% частки чистого прибутку, яка перераховується до державного бюджету державним концерном «Укроборонпром». Зараз, ви знаєте, діє ставка 75%. Зменшення до 30% з 1 січня 2016 року», - сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи постанову.

За словами голови Мінфіну, прийняте рішення дасть змогу держконцерну розвивати виробництво.

«Це дозволить кошти залишити підприємству для того, аби розвивати свою діяльність», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України в січні підвищив норму відрахування прибутку до державного бюджету для унітарних державних підприємств і їх об'єднань до 75%, тоді як раніше така норма була зафіксована на рівні 30% для держмонополій і 15% для інших підприємств.

Довідка УНІАН. Державний концерн «Укроборонпром» створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більш як сотня підприємств ОПК України.