transport-journal.com

Крюківський вагонобудівний завод (Кременчук, Полтавська область) підписав контракт на постачання до кінця цього року 350 вантажних вагонів для компанії "Укрзалізниця".

Як повідомила УНІАН прес-секретар підприємства Ганна Кудіяров, договір на постачання вантажних вагонів згідно проведених тендерів було підписано 18 листопада.

За її словами, підприємство виграло кілька тендерів і поставить "Укрзалізниці" 350 піввагонів моделі 12-783 з модернізованою візком, яка дозволить збільшити міжремонтний пробіг вагонів.

Відео дня

Читайте також"Укрзалізниця" планує 2017 року закупити майже 7 тисяч вантажних вагонів

Як повідомив УНІАН голова правління підприємства Анатолій Шабала, завод вже приступив до виконання контракту, а поставка першої партії вагонів в кількості 50 штук очікується на початку грудня.

У прес-службі заводу додали, що напіввагон моделі 12-783 – це універсальний чотиривісний суцільнометалевий вагон зі зварним кузовом збільшеного об'єму – 78 кубометрів, виготовлений з низьколегованих сталей. Він призначений для перевезення сипучих, пакетованих, штучних вантажів, що не потребують захисту від атмосферних опадів. Вантажопідйомність – 70 тонн. Конструкційна швидкість – 120 кілометрів на годину. Призначений термін служби – 22 роки.

Довідка УНІАН. ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро і ескалаторів, контейнери, дорожню техніку.

Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення "Укрзалізниці". Продукція заводу поставляється більш ніж в 20 країн світу. Крюківський вагон є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів — пасажирських і вантажних.