Погрузка алюминия на территории алюминиевого комбината в Украине

Виробництво первинного алюмінію в світі, включаючи Китай, за підсумками 2013 року збільшилася порівняно з 2012 роком на 4%, до 49,7 млн тонн, в основному за рахунок зростання виробництва в Китаї. Про це йдеться в повідомленні Міжнародного інституту алюмінію (IAI), передає ИТАР-ТАСС.

Зокрема в Китаї виробництво зросло на 11%до 21,9 млн тонн, у Північній Америці - на 1,2%, до 4,9 млн тонн, у Центральній і Східній Європі, включаючи РФ, - знизилася на 7,6%, до 3,995 млн тонн, у Західній Європі - впала на 2,2%, до 3,5 млн тонн, в Азії (без урахування Китаю) - знизилася на 3,9%, до 2,4 млн тонн, в Австралії і Новій Зеландії - впало на 3,7%, до 2,1 млн тонн, у Південній Америці - знизилося на 6,4%, до 1,9 млн тонн, в Африці - зросла на 10,4%, до 1,8 млн тонн.

Як повідомлялося раніше, за оцінкою світового лідера з виробництва алюмінію UC Rusal, незважаючи на стабільне зростання споживання алюмінію, світова алюмінієва галузь знаходиться під тиском надлишкових потужностей і потребує їх подальші скорочення для досягнення балансу на ринку та підвищення ефективності виробництва.

Відео дня

Читайте такожУкраїна за 11 місяців експортувала залізорудної сировини на 3,4 млрд дол.

Rusal також прогнозує, що світове споживання первинного алюмінію у 2013 році досягне 50 млн тонн, збільшившись на 6%. Китай залишиться найбільшим швидкозростаючим ринком (зростання на 9,5%), за ним слідує Азія без урахування Китаю (6%) і Північна Америка (5%).

International Aluminium Institute - об'єднання світових виробників алюмінію. У нього входять 25 компаній, представлених в раді директорів IAI. Сумарно ці компанії виробляють понад 80% від усього світового виробництва алюмінію.