Укроборонпром / Фото : wartime.org.ua

Державний концерн «Укроборонпром» за підсумками 2013 року отримав чистий прибуток у розмірі 475 млн грн, порівняльні дані за 2012 рік при цьому не вказуються. Про це УНІАН повідомили в прес-службі концерну з посиланням на генерального директора "Укроборонпрому" Сергія Громова.

"Чистий прибуток на підприємствах концерну становив 475 млн гривень. Це недостатні обсяги, які в 2014 році планується суттєво збільшити", - цитує прес-служба Громова.

За його словами, обсяги виробництва концерну в 2013 році збільшилися на 24% - до 13,2 млрд грн. При цьому обсяг реалізації продукції концерну в 2013 році зріс на 14% - до 14,7 млрд грн.

Відео дня

"Збільшення сумарного виробництва досягнуто за рахунок зростання виробництва продукції на експорт на 52% при зниженні в чотири рази виробництва озброєнь для ЗСУ. Водночас, збільшення сумарного обсягу реалізації пов'язане зі зростанням експорту на 33%", - зазначив Громов.

Він також підкреслив, що зростання виробництва на підприємствах "Укроборонпрому" є серйозним досягненням, враховуючи негативну динаміку в галузі вітчизняного машинобудування (куди входить переважна більшість підприємств концерну). За даними концерну, в 2013 році вітчизняне машинобудування продемонструвало спад на 14%.

"Успішні показники економічної діяльності підприємств концерну стали можливими завдяки консолідації зусиль державних підприємств, що виробляють озброєння й військові технології в рамках єдиної структури", - підкреслив Громов.

Читайте також"Укроборонпром" звільнили від проведення тендерів

Як повідомляв УНІАН, державний концерн «Укроборонпром» має намір до кінця поточного року впровадити на всіх виробничих підприємствах системи управління якістю відповідно до державного стандарту ДСТУ ISO 9001:2009, який є аналогом міжнародного стандарту ISO 9001.

«Укроборонпром» у січні-червні 2013 року збільшив чистий прибуток до 410 млн грн порівняно з 97,6 млн грн збитку за аналогічний період 2012 року. В I півріччі минулого року «Укроборонпром» збільшив обсяг виробництва на 31% - до 5,9 млрд грн.

У 2012 році обсяг виробництва «Укрборонпрому» становив 10,1 млрд грн.

Довідка УНІАН. Державний концерн «Укроборонпром» утворений з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектора економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки і боєприпасів та беруть участь у військово-технічній співпраці.