Валовая прибыль компании сократилась втрое

Українська автомобільна компанія "Богдан Моторс", що входить до корпорації "Богдан", за підсумками I кварталу 2014 року збільшила чистий збиток майже у 205 разів - до 615,925 млн грн.

Про це йдеться в уточненому повідомленні компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

При цьому виручка підприємства від реалізованої продукції у першому кварталі ц.р. знизилася майже у 2 рази - до 131,415 млн грн із 253,061 млн грн за аналогічний період 2013 року.

Відео дня

Разом з тим, валовий прибуток підприємства в січні-березні ц.р. скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року в 3 рази - до 4,476 млн грн.

Компанія отримала збиток від операційної діяльності у I кварталі п.р. у розмірі 458,224 млн грн порівняно з прибутком 12,238 млн грн за аналогічний період минулого року.

Читайте такожУкраїна подвоїла виробництво легкових автомобілів

Як повідомляв УНІАН, один із найбільших українських виробників автомобілів - корпорація «Богдан» - за підсумками 2013 року знизила обсяги виробництва автомобілів усіх видів, порівняно з 2012 роком удвічі - до 6,773 тис. одиниць

Корпорація "Богдан" за підсумками 2013 року скоротила чистий збиток у 1,7 разу - до 190,793 млн грн.

Нагадаємо, в лютому корпорація заявила, що може припинити діяльність своїх компаній через постійні й численні перевірки контролюючих і фіскальних органів, які чинили тиск на бізнес.

Довідка УНІАН. "Богдан Моторс" входить до створеної у 2005 році корпорації "Богдан", яка є одним з найбільших виробників автомобільного транспорту в Україні. Потужності підприємств дозволяють щорічно виробляти до 9 тис. автобусів і тролейбусів.

Корпорація «Богдан» створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. З кінця 2008 року корпорацію контролює менеджмент «Богдана» і група українських банків.

У даний час корпорація має два сучасних заводи: з виробництва легкових автомобілів у Черкасах потужністю 120-150 тис. автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом) і з випуску автобусів і тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тис. штук.