Фото УНИАН

Гірничо-металургійна група «Метінвест» припиняє основне виробництво на металургійному заводі, що входить до групи Єнакіївського металургійного заводу, цехи якого 13 серпня було піддано артобстрілу у зв‘язку з військовими діями на сході України, йдеться в повідомленні «Метінвесту».

Відповідно до повідомлення, з метою запобігання техногенній катастрофі і збереженню життя городян в «Метінвесті» було ухвалено рішення тимчасово зупинити основне виробництво ЄМЗ. У зв'язку з цим більшість співробітників відправлено додому. На заводі в даний час перебуває лише необхідний персонал, який здійснює в штатному технологічному режимі зупинку устаткування доменного, конвертерного й інших цехів. Відновлення діяльності ЄМЗ залежатиме від подальшого розвитку подій у регіоні.

На території підприємства відкрито вільний доступ до бомбосховищ, де заводчани і члени їх родин можуть перечекати активні бойові дії.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, з 15 квітня на Донбасі проводиться антитерористична операція проти терористів, що озброюються і фінансуються Росією, які захоплюють заручників, обстрілюють житлові квартали, а також знищують інфраструктуру міст Донецької і Луганської областей. На початку липня українські силовики звільнили від терористів декілька міст регіону, при цьому військові продовжують вести операцію до цілковитиого очищення Донбасу від бойовиків.

Читайте також«Метінвест» припиняє прийом нових замовлень на металопродукцію

На початку серпня група «Метінвест» ухвалила рішення зменшити обсяги виробництва на своїх меткомбінатах, а також припинила прийом нових замовлень на металопродукцію у зв'язку з бойовими діями на Донбасі.

Разом з тим у компанії повідомили про достатню кількість замовлень на матеріал серпневого і вересневого виробництва.

Довідка УНІАН. «Метінвест» – найбільший в Україні і один з найбільших в СНД виробників залізорудної сировини і сталі. Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група компаній «Смарт-холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

До металургійного дивізіону компанії входять 11 підприємств, серед яких українські: меткомбінат «Азовсталь», Маріупольський меткомбінат імені Ілліча, Єнакіївський металургійний завод, Харцизький трубний завод, а також Авдіївський коксохімічний завод.

Читайте такожFitch підтвердив рейтинг «Метінвесту» на рівні "ССС"

До складу гірничовидобувного дивізіону входять підприємства з виробництва залізорудної і флюсодоломітної сировини: Північний, Південний, Інгулецький, Центральний гірничо-збагачувальні комбінати і Комсомольське рудоуправління, а також вуглевидобувні підприємства: «Краснодонвугілля» і United Coal Company (США).