Украина начала экономить газ / Фото УНИАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» гарантує транспортування будь-якого імпортного газу, який завозитиметься на територію України за корпоративними імпортними контрактами, укладеними між суб’єктами підприємницької діяльності, зокрема підприємствами хімічної промисловості.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив в ході засідання уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Що стосується хімії. Нам треба перезимувати. І тому урядом будо прийнято рішення про введення лімітів та застосування обмежень споживання газу суб’єктами хімічної промисловості. – сказав Яценюк. - Що ми пропонуємо? НАК «Нафтогаз України» надаватиме дозвіл будь-яким компаніям на укладання угод на придбання газу і НАК «Нафтогаз» забезпечить транспортування газу по імпортним поставкам будь-яким суб’єктам підприємницької діяльності, в тому числі хімічним компаніям».

Відео дня

Читайте такожАкції Одеського припортового заводу виставлять на міжнародній біржі

Яценюк зазначив, що сьогодні важливо пережити зиму. «Якщо постане питання, між тим, обігріти країну, чи забезпечити додаткові обсяги виробництва на хімічних заводах, ми оберемо – обігріти країни. Разом з тим, уряд для забезпечення суб’єктів підприємництва, які виготовляють мінеральні добрива та інших заводів прийняв рішення надати можливість будь-кому завозити газ – ми його протранспортуємо, і нехай підприємства працюють. Обіцяли завезти – завозьте», - резюмував Яценюк.