Фото: УНИАН

Про це йдеться у робочому проекті Коаліційної угоди, яка буде підписана між представниками політичних сил, які увійшли до нового складу Верховної Ради за результатами позачергових виборів.

Читайте такожБілорусь в рейтингу Doing Business піднялась на 57-у позицію

«Забезпечення суттєвого поліпшення умов ведення бізнесу в Україні за тими напрямами, які враховуються Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією пыд час формування рейтингу Doing Business, приймаючи стратегічну мету входження України у провідну двадцятку країн світу за умовами ведення бізнесу, - сказано у проекті угоди. - Протягом року забезпечити перетворення існуючої системи регулювання підприємницької діяльності на європейську».

Відео дня

В жовтні поточного року Україна увійшла в сотню країн рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу Doing Business-2014, поліпшивши за рік свої позиції відразу на 16 пунктів і зайнявши 96-те місце зі 189. Поліпшенню позицій нашої країни сприяли запровадження електронного декларування податків, включаючи декларування єдиного соціального внеску. У рейтингу за 2013 рік Україна посіла 112-те місце. Тоді експерти Світового банку зазначали, що наша країна має великий потенціал. Серед факторів, що його формують, експерти банку називали наявність в Україні третини світового чорнозему, вигідне географічне положення, достатньо великий внутрішній ринок, а також цілком розвинену інфраструктуру та індустріальну базу.

У березні поточного року уряд Арсенія Яценюка заявив про плани увійти до сотні найкращих країн рейтингу Doing Business завдяки реформуванню економіки і спрощення регуляторних процедур.