Міністерство має намір збільшити кількість жіночих туалетів / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) розглядає доцільність внесення змін до державних будівельних норм (ДБН) з метою збільшити кількість жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.

Читайте такожМіносвіти розпочинає програму з облаштування туалетів усередині шкіл

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Постійні черги в жіночі туалети в громадських місцях - банальна проблема, яка знайома всім. Десь на вокзалі, в кафе чи в театрі, який би масовий захід не проходив, ці черги завжди є. Тому зараз надійшла пропозиція проаналізувати міжнародний досвід і внести зміни до ДБН щодо можливого збільшення пропорції жіночих туалетів у громадських закладах. Мінімум у 2 рази, щоб збільшити їх пропускну здатність", - написав він.

Парцхаладзе зазначив, що дослідження показують, що жінкам для відвідування санітарних кімнат потрібно на 50% більше часу, ніж чоловікам, тому в громадських місцях пропускна здатність жіночих туалетів значно нижча, ніж чоловічих.

фото facebook/lev.partskhaladze

Як повідомляв УНІАН, Мінрегіон пропонує ввести обов'язкову норму щодо проектування громадських туалетів для відвідувачів у великих супермаркетах, гіпермаркетах та інших продовольчих магазинах.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові для виконання нормативні документи, що використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.