REUTERS

Роскомнагляд внесе у чорний список посилання на сторінки сайтів офіційних магазинів додатків AppStore (для платформи iOS) і Google Play (Android), за якими можна скачати заборонену в Росії літературу, пише газета «Известия».

Це перші випадки блокування додатків, повідомив офіційний представник відомства Вадим Ампелонський.

20 квітня прокуратура Ставропольського краю в інтересах Росії та невизначеного кола осіб звернулася в Жовтневий райсуд Ставрополя про визнання двох книг Саїда бін Алі бін Вахф аль-Кахтані («Фортеця мусульманина. Зі слів розуміння Аллаха, що зустрічаються в Корані і Сунні» і «Фортеця мусульманина. Звернення до Аллаха з благаннями. Лікування за допомогою змов, що зустрічаються в Корані і Сунні») забороненими до поширення.

Відео дня

Обидві ці книги внесені до федерального списку екстремістських матеріалів, який веде Мін'юст.

Читайте такожУ Росії знову обмежили доступ до відеохостингу Vimeo

Додатки, що містять тексти зазначених книг, можна знайти в магазинах AppStore та Google Play.

«Поява такого роду контенту в популярних інтернет-магазинах додатків є дикістю. Адміністрації цих магазинів необхідно навчитися запобігати поширенню заборонених матеріалів», — заявив Ампелонський.

Читайте такожРоскомнагляд пригрозив санкціями Facebook, Twitter і Google

Після того як Роскомнагляд внесе у чорний список сторінку магазину з конкретним додатком, у клієнтів деяких невеликих регіональних провайдерів може перестати відкриватися весь сайт інтернет-магазину, оскільки вони можуть блокувати їх лише повністю. Згідно зі статистикою наглядового відомства «закривати» окремі сторінки не можуть близько 30% провайдерів.