Фото УНИАН

Про це повідомляє Управління інформаційної політики Донецької обласної державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, крім продажу продуктів, побутової хімії і ліків, у них передбачається організація роботи банкоматів.

"Як керівник військово-цивільної адміністрації я отримав доручення від президента створити логістичні центри на території Донецької області між нульовим кілометром і КПВВ. Найближчим часом будуть створені два, а потім і третій логістичні центри", - повідомив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Відео дня

Перші два з'являться між Майорськом і Зайцево - це Артемівське напрямок. Далі в районі Новотроїцького за Бугасом. У перспективі у районі Гнутово. Пропускний пункт під Волновахою, розташований в районі Бугас, буде перенесений в Новотроїцьке.

"Ми прийняли рішення і його підтримали в РНБО про перенесення КПВВ з Бугаса в Новотроїцьке. Сьогодні будується новий пропускний пункт і, думаю, що за 10-12 днів він буде побудований. Ми зможемо збільшити пропускну здатність у два рази. Ми збільшимо кількість і прикордонників, і фіскалів для того, щоб зменшити черги на КПВВ", - уточнює голова ОДА.

У центрах планують продавати найнеобхідніші речі для українців, які стали заручниками російської агресії: це продукти харчування, побутова хімія, безумовно, ліки, зазначають у повідомленні.

В логістичних центрах планують відкрити термінали "Ощадбанку" для того, щоб пенсіонери могли отримати пенсії. Також "Ощадбанк" вивчає можливість установки обмінників.

"Економічно невигідно платити данину за перетин лінії розмежування з продуктами харчування, побутовою хімією і ліками. Звичайно, буде вирішуватися питання з підакцизними товарами, тому що ми не плануємо продавати тютюн і лікеро-горілчані вироби", - розповів Жебрівський.

Читайте такожОчільник Донеччини озвучив основні напрямки можливого наступу бойовиків

Голова Донецької ОДА також розраховує, що завдяки цим центрам зменшиться так звана контрабанда, буде розвантажений КПВВ та істотно скорочені черги.

"Таким чином ми йдемо на зустріч і простягаємо руку громадянам України на окупованій території", - зазначив Жебрівський.

Він також повідомив, що логістичні центри будуть охоронятися. "Щодо двох КПВВ ми домовляємося з Національною гвардією, вона підтягує свої сили і засоби. По третьому будемо домовлятися з Державною прикордонною службою України про охорону", - сказав він.