Генсовет ВТО одобрил присоединение Казахстана к организации / flickr.com/photos/alexjbutler

Генеральна рада Світової організації торгівлі на засіданні в понеділок, 27 липня, затвердила проект рішення про приєднання Казахстану до СОТ, передає РІА Новости.

Затвердження документів відбулося в штаб-квартирі СОТ в Женеві в присутності президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Раніше в понеділок голова робочої групи з приєднання Казахстану до СОТ Ваги Химанен представив на затвердження Генеральній раді СОТ пакет документів по даному питанню, загальний обсяг яких склав 1248 сторінок.

Відео дня

Читайте такожУкраїна домовляється про постачання вугілля і газу з Казахстану"Приєднання Казахстану до СОТ є важливим кроком в інтеграції країни у міжнародну економіку, глобальну торговельну систему,... стане новим кроком країни до більшої універсальності. Це розширює функції СОТ як стабільної системи світової економіки", — заявив на засіданні гендиректор СОТ Роберто Азеведо.

Казахстан подав заявку на вступ до СОТ 29 січня 1996 року. 22 червня 2015 року в Женеві завершилися переговори про вступ країни до СОТ. Казахстан стане повноправним 162-м членом Світової організації торгівлі у грудні 2015 року. У зв'язку з цим парламент РК має ратифікувати протокол про приєднання країни до СОТ до 31 жовтня 2015 року.