REUTERS

Мінпромторг РФ заздалегідь розрахував на 2017 рік обсяг адресної продовольчої допомоги, необхідної малозабезпеченим жителям РФ, — 70 мільярдів рублів, при цьому програма допомоги може охопити до 20 мільйонів осіб, повідомив журналістам представник відомства Олександр Ліфінцев, передає РИА Новости.

"1,4 тисячі рублів (21,7 долара США - ред.) — це середня розрахункова сума субсидії на одного члена домогосподарства в місяць у 2017 році, вона розраховується як дефіцит доходів домогосподарств до величини прожиткового мінімуму з урахуванням витрат на продовольчі товари", — розповів Ліфінцев, уточнивши, що на ці цілі "максимальна сума — це 70 мільярдів в 2017 році".

"За нашими розрахунками, потенційними отримувачами коштів за програмою зможуть бути 20 мільйонів осіб", — додав він.

Відео дня

За його словами, "не всі одразу зможуть піти і отримати картки в перший рік роботи програми, це пов'язано з тим, що не всі будуть про це знати, потрібна сильна інформаційна політика, десь не відразу зможуть спрацювати місцеві органи влади, не зможуть роздавати картки".

Читайте такожУ Росії визначили список продуктів для видачі за картками

"За розрахунками, десь 25% звернуться за картками в перший рік", — уточнив Ліфінцев.

"Використання одного банку не є доцільним, можливо, це буде декілька, головне, щоб це були надійні банки, і важливо, щоб це була єдина процесингова система", — також додав представник Мінпромторгу.