/ svopi.ru

Контроль агропродукції, що надходить з Туреччини, буде жорстким і вводиться для того, щоб убезпечити російських споживачів від можливих «ворожих витівок» з турецької сторони, заявив заступник голови Россільгоспнагляду Микола Власов, передає РБК.

«Якщо країна дозволяє собі ворожі витівки щодо Росії, то ми не можемо бути впевнені в тому, що чергова витівка не надійде з партією продовольства. Цим і пояснюється посилення контролю», — сказав Власов.

Раніше в четвер прес-секретар Россільгоспнагляду Юлія Мелано повідомила про початок «тотальної перевірки» усієї турецької сільгосппродукції. Мелано зазначила, що перевірки проводяться відповідно до доручення уряду.

Відео дня

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував заходи, що вводяться Россільгоспнаглядом, і заявив, що додатковий контроль пов'язаний з "досить широким спектром різних факторів».

Заява Россільгоспнагляду була зроблена через два дні після того, як турецькі ВПС збили російський військовий літак Су-24.

Читайте такожBank of America оцінив наслідки конфлікту Туреччини та Росії

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада турецькі військові збили російський винищувач, що порушив повітряний простір країни.

Згідно із заявою турецьких військових, перед тим, як російський літак Су-24 був збитий, його 10 разів попереджали про порушення повітряного простору.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що в цьому випадку країна має право захищатися.

У той же час президент РФ Володимир Путін назвав інцидент «ударом у спину». У Росії заперечують, що літак перетнув турецький кордон, і стверджують, що він летів над територією Сирії.