REUTERS

У російському уряді та адміністрації президента обговорюється питання створення експертної ради з обговорення пенсійної реформи. Рада буде покликана готувати населення до підвищення пенсійного віку, пише «Коммерсантъ».

За інформацією видання, рада може бути сформована вже в кінці цього року, щоб до лютого можна було оголосити про її створення. Незабаром після цього може бути запущений портал «Третій вік», а в жовтні наступного року проведена міжнародна конференція про пенсійну реформу. Створюваний орган повинен буде готувати громадську думку до підвищення пенсійного віку, хоча дане рішення поки не прийнято на офіційному рівні.

Читайте такожВ Росії почали підвищувати пенсійний вік, чиновники зможуть виходити на пенсію з 65 років

Відео дня

За попередніми даними джерел «Ъ», вже з 2016 року пенсійний вік може почати збільшуватися для жінок з 1961 і чоловіків з 1971 років народження з інтервалом у півроку. До 2030 року пенсійний вік буде становити для всіх 63 роки.

Є і попередній список громадських діячів, які можуть залучити для реклами. У їх числі автори детективних романів Тетяна Устинова і Дар'я Донцова, письменник Захар Прилєпін та інші представники медіа-простору. Складені і попередні тези для спікерів, у тому числі контраргументи для незадоволених реформою.