REUTERS

Сумарна заборгованість по зарплаті з урахуванням поточної економічної ситуації в РФ може наростати, але всі гроші повинні виплачуватися вчасно та в повному обсязі, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляють РИА Новости.

"Сумарна заборгованість по зарплаті залишається досить значною, але з урахуванням стану справ в економіці цей процес може прискоритися, наростати. Але гроші, природно, повинні виплачуватися своєчасно у повному розмірі. І наше завдання захистити людей від недобросовісних дій роботодавця", — сказав Медведєв у четвер на засіданні уряду, обговорюючи законопроект в частині підвищення відповідальності роботодавців за порушення строків і порядку оплати праці.

Читайте такожМедведєв визнав зубожіння росіян через падіння цін на нафту

Відео дня

Голова російського кабміну зазначив, що законопроектом пропонується збільшити розмір штрафу для тих, хто вже зазнавав адміністративного покарання, а до збільшення розміру грошової компенсації застосувати прогресивну шкалу.

"Якщо затримка з виплатою зарплати перевищує півроку, то роботодавець зобов'язаний виплатити його з урахуванням відсотків у розмірі не нижче 1/150 ключової ставки Центрального банку", — додав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що в Росії може повторитися кризова ситуація 1998 року.