REUTERS

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, який подав у відставку, 3 лютого, не виключає свого повернення в уряд за умови, що главою уряду України стане нова людина. Про це Абромавичус сказав у ході 12 міжнародної конференції Dragon Capital.

«У мене була хороша робота. Хороший досвід. Ми найняли 250 нових людей, у нас було багато нових людей у багатьох проектах. Я не зустрів жодної людини, якій би не подобалося те, що вона робить, - сказав Абромавичус. - Звичайно, багато чого залишилося недоробленим, і було б дуже цікаво продовжити роботу. Але я вже спалив достатньо мостів. Хоч, треба визнати, чудеса трапляються, все може бути». 

При цьому Абромавичус підкреслив, що реформи в Україні можуть тривати лише за однієї умови - зміни глави уряду. Абромавичус не назвав кандидатуру найприйнятнышого, на його думку, прем'єра, проте зазначив, що характеристикам, яким відповідав би новий прем'єр, на поточний момент відповідає міністр фінансів Наталыя Яресько. 

Відео дня

Читайте такожГройсман про необхідність нового прем'єра: Зараз м'яч на полі Яценюка, він має прийняти рішення

Як повідомляв УНІАН, відставка Абромавичуса викликала найгострішу реакцію в ділових колах і дипломатичному співтоваристві, оскільки він прямо обвинуватив представників фракції «Блоку Петра Порошенка» у парламенті в тиску на Мінекономрозвитку. Слідом за відставкою Абромавичуса заяви про відставку написали його заступники, включаючи торгового представника України Наталію Микольску. Стурбованість відставкою висловили посли 9 країн, включаючи країни «Великої сімки», представники МВФ і Держдепартаменту США.