REUTERS

Щоб оптимізувати витрати, уряду РФ доведеться відмовитися від індексації пенсій військових пенсіонерів до 2019 року, розповіли «Газете.Ru» джерела в уряді.

Читайте такожУ Росії хочуть підвищити пенсійний вік до 65 років і для жінок, і для чоловіків

Як повідомлялося, у понеділок, 4 липня, на нараді у прем'єр-міністра Дмитра Медведєва було схвалено пропозицію Мінфіну про заморожування витрат федерального бюджету в номінальному вираженні на три роки.

Відео дня

При цьому раніше в Мінфіні дотримувалися думки, що номінальне стримування витрат призведе до їх реального скорочення на 20% до 2019 року.

«На відміну від минулих років ці бюджетні ліміти вже не містять значного зростання військових витрат. Вони ж і передбачають перерозподіл видатків на розвиток регіонів і спорту на користь соціальних програм», — повідомило джерело.

Читайте такожУ РФ хочуть вийти з кризи шляхом зниження доходів населення - план передбачає збільшення кількості бідних

За цими пропозиціями у тому числі згортаються програми розвитку Далекого Сходу і скорочуються витрати на розвиток Криму.

«Значну частину (витрат — ред.) пропонується заощадити за рахунок відмови від індексації пенсій військових пенсіонерів аж до 2019 року на загальну суму 122 млрд руб., і вирішити, за рахунок яких ресурсів проводити індексацію страхової частини пенсії у 2017 році в повному обсязі», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Резервний фонд Росії до 2017 року повністю спорожніє.