США Евросоюз / Coucil of EU

Про це заявив міністр економіки Австрії Райнхольд Міттерленер, повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

"Хтось має зупинити поговори зараз і розпочати весь процес знову" - заявив він.

Таким чином Австрія долучилася до числа голосів, які виступають за зупинку переговорів щодо зони вільної торгівлі між ЄС і США.

Відео дня

Читайте такожВіце-канцлер Німеччини: переговори щодо ЗВТ між ЄС і США провалилися

Раніше УНІАН повідомляв, що Франція має намір закликати Європейську Комісію припинити переговори між Сполученими Штатами та Європейським Союзом щодо угоди про зону вільної торгівлі ("Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство" - TTIP).

29 серпня в уряді Німеччини заявили про наміри продовжувати переговори між США та Європейським Союзом. Між тим у США також заявляють, що переговори з ЄС щодо TTIP мають прогрес. "Насправді переговори постійно прогресують", - заявив німецькому виданню Der Spiegel речник американського уповноваженого з питань торгівлі Міхаеля Фромана. Він пояснив, що зазвичай у торгівельних переговорах "поки не узгоджено все - не узгоджено нічого", і запевнив, що наступний раунд переговорів між представниками США та Єврокомісії відбудеться в середині вересня.

Читайте такожВ Італії заявили, що переговори ЄС і США про вільну торгівлю зайшли в глухий кут

У разі укладення угоди між США та ЄС, TTIP стане найбільшою у світі зоною вільної торгівлі з загальним населенням близько 800 мільйонів людей. Проте хід переговорів регулярно критикується по обидва боки Атлантики.

Зокрема, у травні 2016 року ЗМІ оприлюднили інформацію, згідно з якою американська сторона нібито чинить неабиякий тиск на Євросоюз щодо низки пунктів угоди, що може призвести до суттєвого погіршення споживчих стандартів та послаблення захисту довкілля в ЄС. Пізніше у США та ЄС на офіційному рівні спростували інформацію, що TTIP знизить стандарти.