REUTERS

Президент Росії Володимир Путін затвердив перелік заходів, покликаних підвищити інвестиційну привабливість санаторно-курортного комплексу країни. Одним з таких заходів має стати запровадження особливого курортного збору, випливає з опублікованого на сайті Кремля списку доручень.

Читайте такожУ Росії через збідніння населення виїзний туризм скорочується третій літній сезон поспіль

Необхідні для появи «податку з туристів» поправки повинні бути внесені в законодавство до 1 березня 2017 року, наголошується в документі. Доходи від нового збору планується направляти на розвиток санаторно-курортного комплексу, передає РБК.

Відео дня

Згідно з дорученням, до початку весни уряд повинен наділити Ростуризм повноваженнями, необхідними для просування послуг російських курортів і санаторіїв на світовому і внутрішньому ринку. До 1 травня планується затвердити єдину стратегію розвитку санаторно-курортного комплексу країни.

Читайте такожУ Росії за останні три роки число робочих місць скоротилося майже на 7 мільйонів

Восени 2014 року до Держдуми вже вносився законопроект про введення в Росії збору з фізичних осіб, що прибувають в туристичну місцевість». Однак він був відхилений урядом, який боявся зниження привабливості російських курортів через подорожчання відпочинку на них. 

За даними Ростуризму, в 2015 році в Росії побувало понад 26,85 млн іноземних туристів, готелі, санаторії та інші колективні засоби розміщення (КСР) за рік прийняли понад 43,65 млн росіян і понад 5,6 млн іноземних громадян.