REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це президент Росії Володимир Путін сказав на нараді послів і постійних представників Російської Федерації.

Відео дня

«Просуваючи євразійський інтеграційний проект, ми в жодному випадку не відгороджуємося від решти світу, готові до обговорення перспектив створення зони вільної торгівлі як з окремими державами, так і з регіональними об'єднаннями, в першу чергу, звичайно, з Євросоюзом», - сказав Путін.

За його словами, Європа – природний і найважливіший торговельно-економічний партнер Росії.

Президент РФ зазначив, що Росія прагне до того, щоб з'явилися нові можливості для розширення ділового співробітництва, щоб відкривалися перспективи для взаємних інвестицій, знімалися бар'єри в торгівлі. «Для цього необхідно модернізувати договірно-правову базу нашого співробітництва, забезпечити стабільність і передбачуваність зв'язків, перш за все в такій стратегічно важливій сфері, як енергетика», - зазначив він.

За словами Путіна, від злагодженого, заснованого на взаємному врахуванні інтересів співробітництва залежатиме стабільність на всьому євразійському просторі, і, «зрештою, сталий розвиток економік країн ЄС і Росії».

Читайте такожУкраїна обговорить з ЄС і Росією економічні аспекти Угоди про асоціацію 11 липня

Як повідомляв УНІАН, 29 травня 2014 р. в Астані президенти Росії Володимир Путін, Білорусі Олександр Лукашенко і Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписали договір про Євразійський економічний союз.

Читайте такожЯценюк готовий до публічних консультацій з Росією щодо зони вільної торгівлі з ЄС

Передбачається, що Євразійський економічний союз почне роботу з 1 січня 2015 року. До цього моменту повинна пройти ратифікація документа в національних парламентах.