Фото УНИАН

Державна архітектурно-будівельна інспекція (Держархбудінспекція) України з початку року провела більше 10 тис. перевірок дотримання забудовниками містобудівного законодавства, за результатами яких стягнула штрафів на суму 31,3 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Держархбудінспекції також зазначили, що з початку року під час перевірок порушення виявили на 3 тис. об'єктах або на 30% перевірених. При цьому найбільше порушень було виявлено в Одеській, Київській, Рівненській, Вінницькій та Миколаївській областях.

Відео дня

При цьому, із загальної кількості перевірок 560 становили планові заходи контролю та 9,4 тис. – позапланові перевірки.

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році Держархбудінспекція провела понад 31,3 тис. перевірок, за результатами яких стягнула штрафів на суму 137,1 млн грн.

Читайте такожБудівельні підприємства України скоротили обсяги робіт на третину

Довідка УНІАН. Державна архітектурно-будівельна інспекція була створена за указом президента України в 2011 році. Здійснює державний контроль за дотриманням будівельних норм і стандартів будівництва та експлуатації житлових будинків, виконанням ліцензійних умов суб'єктами господарювання, що здійснюють роботи зі створення об'єктів архітектури, контролює виконання розпоряджень про усунення порушень законодавства у сферах містобудівної документації та будівельних норм, а також стандартів і правил у сфері житлово-комунального господарства.