Фото: УНИАН

Верховна Рада України прийняла закон, підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі, про внесення змін до закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності", який передбачає можливість безкоштовно передавати об'єкти державної власності комунальним підприємствам.

За відповідний законопроект (№2660) проголосували 228 народних депутатів (при 226 необхідних голосів) із 329 присутніх.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів  з Міністерством фінансів, Фондом державного майна та Мінекономрозвитку може прийняти рішення про безоплатну передачу окремих об'єктів державної власності в комунальну власність для використання органами місцевого самоврядування, навчальними закладами, закладами культури, спорту, охорони здоров'я, соціального забезпечення та дитячими оздоровчими таборами.

Відео дня

Також законопроект передбачає прийняття зобов'язання органами місцевого самоврядування використовувати передані в комунальну власність об'єкти за цільовим призначенням і не відчужувати їх у приватну власність.

Читайте такожРада ратифікувала договір з Японією по кредиту для модернізації Бортницької станції

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 4 червня 2015 року прийняла в першому читанні урядовий проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" (щодо безоплатної передачі окремо визначеного майна)".