REUTERS

Про це під час прес-конференції УНІАН повідомив заступник голови громадської ради Міноборони України, глава Київської спілки безквартирних офіцерів Сергій Самарцев.

«Якби профінансували цю програму (щодо забезпечення військовослужбовців житлом - УНІАН) і вона почала свою дію ще на початку року, то можна було б на 3 тис. квартир вийти. Але програма почала реалізовуватися тільки в другій половині року і, природно, все не встигається», - сказав він.

Як зазначив присутній на прес-конференції голова громадської організації «Доступне житло - Київ», генеральний директор інвестиційно-будівельної компанії «Будкапіталз» Євген Пінчук, станом на середину вересня Міноборони законтрактувала близько 150 квартир, загальною вартістю 150 млн грн.

Відео дня

Читайте такожКорупція при купівлі житла для військових гальмує вирішення квартирного питання – експерти

«На даний момент законтрактовано майже 150 квартир на суму приблизно 150 млн грн, з яких понад 60 квартир - абсолютно непридатні для проживання», - сказав Пінчук.

Самарцев також додав, що, за його інформацією, Кабінет міністрів України підписав постанову №1036 «Про компенсацію коштів за неотримане житло», яким передбачається грошове відшкодування військовослужбовцю за належне житло. При цьому розмір компенсації визначається з розрахунку - по 13,65 кв. м житлової площі на військового і кожного члена його сім'ї.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією заступник голови Міноборони Юрія Гусєва, в черзі на отримання квартир зараз перебуває 41 тис. військових. На даний момент квартири отримують військовослужбовці, що стали на чергу в 1989 році. При цьому заступник міністра наголосив, що пріоритет при отриманні житла матимуть учасники антитерористичної операції.

У 2015 році Міноборони запланувало придбати для українських військових на первинному і вторинному ринках близько 3 тис. квартир.