стройка / kbf.kz

Ціни на будівельно-монтажні роботи (БМР) в Україні 2015 року зросли на 27,1% порівняно з 2014 роком, повідомляє Державна служба статистики України.

Згідно з повідомленням, підвищення цін на БМР за підсумками 2015 року зафіксовано у всіх сферах будівництва.

За даними Держстату, найбільше зросли ціни на будівельно-монтажні роботи у сфері будівництва трубопроводів, комунікацій та ліній електропередач – на 34,2%, зведення нежитлових споруд – на 28,2%, а також у сфері житлового будівництва – на 24,2%. Найменше збільшилася вартість будівництва комплексних промислових будівель – на 23%.

Відео дня

При цьому вартість БМР в грудні 2015 року порівняно з листопадом збільшилася на 0,2% (у листопаді зростання по відношенню до жовтня склало 0,3%).

У Держстаті зазначили, що найбільше зростання цін у грудні порівняно з листопадом зафіксовано у сфері житлового будівництва – на 0,5%. При цьому в сфері будівництва транспортних споруд ціни знизилися на 0,2%.

Читайте такожБез підтримки і реальних економічних стимулів істотного зростання будівництва не буде - експерт

За інформацією Держстату, дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Читайте такожКабмін знайшов 10,6 мільйона на компенсацію відсотків за програмою "доступне житло"

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, ціни на будівельно-монтажні роботи за підсумками перших 11 місяців 2015 року порівняно з аналогічним періодом 2014 року зросли на 27,6%. За даними Держстату, ціни на будівельно-монтажні роботи в Україні в I півріччі 2015 року порівняно з аналогічним періодом 2014 року зросли на 28,2%.