REUTERS

United Overseas Bank (UOB) став першим банком Сінгапуру, який припинив іпотеку на лондонську нерухомість після Brexit; ряд азіатських банків повідомили про ризики інвестицій у Великобританії.

Читайте такожЕксперти очікують зниження цін на житло у Великобританії після Brexit

Рішення країни покинути Євросоюз породило паніку на світових ринках і падіння фунта стерлінгів до багаторічних мінімумів, воскресивши занепокоєння про здоров'я лондонського ринку нерухомості, який раніше викликав великий інтерес у азіатських інвесторів, які шукали стабільний прибуток.

Відео дня

"Ми тимчасово припиняємо приймати іноземні заявки на видачу кредиту на нерухомість у Лондоні", - йдеться в повідомленні представника третього за величиною банку в Сінгапурі, передає Рейтер.

Читайте такожВтрати Великобританії від виходу з ЄС оцінили у 300 мільярдів євро

"Враховуючи непевність, нам потрібно переконатися, що наші клієнти з обережністю підходять до інвестицій в лондонську нерухомість".

Ряд азіатських банків повідомив у четвер, що відправлять клієнтам нагадування про ризики, хоча продовжать видавати кредити на нерухомість в Лондоні.

Дві найбільших кредитних установи Сінгапуру - DBS Group Holdings і Oversea-Chinese Banking - повідомили, що, як і раніше, видають такі кредити, так само як і малайзійський кредитор CIMB і гонконгський Bank of East Asia.