Фото УНИАН

Українські домогосподарства, які отримують субсидію, з наступного опалювального сезону повинні будуть сплачувати 15% суми рахунків за житлово-комунальні послуги, а решту суми буде покривати субсидія.

Читайте такожКабмін підрахував невикористані субсидії на опалення та вирішив їхню долю

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на главу відомства Андрія Реву.

Відео дня

«З наступного опалювального сезону відсоток нарахувань, який повинні будуть сплатити отримувачі субсидій, збільшиться до 15%. Це допустима цифра. Природно, що держава не може і не повинна сплачувати всі 100% за житлово-комунальні послуги, тільки якщо не йдеться про пільговиків», - цитує Реву прес-служба.

Як зазначив міністр, станом на 1 травня 2016 року субсидії отримували 6 млн українських домогосподарств. «Ми прогнозуємо, що після приведення тарифів на газ до ринкових кількість одержувачів субсидій зросте до 9 млн домогосподарств з 15 млн, що існують в Україні», - цитує Реву прес-служба.

Читайте такожКількість одержувачів субсидій ЖКГ з опалювального сезону збільшиться до 9 мільйонів – Мінсоцполітики

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 25 серпня затвердив порядок повернення до держбюджету невикористаних залишків коштів за субсидіями на опалення за минулий опалювальний сезон, які перевищують вартість (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт/год електричної енергії, залежно від того, який тип опалення використовується.

За даними Державної служби статистики, жителям України в січні-липні 2016 року було призначено субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на суму 2,58 млрд грн, що майже в 5 разів перевищує аналогічний показник 2015 року.