Фото УНИАН

Кабінет міністрів України спростовує можливість підвищення комунальних тарифів на вимогу ключового кредитора країни Міжнародного валютного фонду, оскільки така вимога МВФ щодо України не висував.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці уряду в Twitter.

"У домовленостях з МВФ мова йде про те, що тарифи мають бути на рівні повного покриття витрат, - йдеться в повідомленні. - Жодних підвищень плати за "комуналку" не передбачається".

Відео дня

Читайте такожРинкові тарифи на компослуги в Україні можливі не раніше квітня 2017 - МВФ

Як повідомляв УНІАН, політику поетапного підвищення тарифів в Україні почав уряд Арсенія Яценюка, що ставило перед собою завдання навести лад у комунальній сфері, а також вирівняти комунальні платежі та вартість енергоносіїв. Спочатку планувалося розтягнути підвищення тарифів на два роки - з 2015 по березень 2017 року. Однак у травні 2016 року уряд Володимира Гройсмана прийняв рішення про вирівнювання тарифів і цін на газ для населення, що призвело до подорожчання тепла та світла.

Разом з тим, влада ввела систему субсидування найвразливіших категорій громадян в країні. Передбачається, що до початку опалювального сезону 2016-2017 років кількість сімей, які звернулися за субсидією, складе близько 9 мільйонів. Зараз цей показник становить близько 5,5 мільйона сімей.

На думку аналітиків МВФ, повна лібералізація комунальних тарифів в Україні та приведення їх до ринкового рівня можливе не раніше 1 квітня 2017 року.