Фото twitter.com/poroshenko

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон, який дозволить зменшити кількість рейдерських атак на українські підприємства та нерухомість.

Читайте такожПорошенко схвалив продовження мораторію на продаж землі до 2018 року

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Відео дня

«Законом вносяться зміни до низки нормативних актів, якими передбачається забезпечення захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном», - йдеться в повідомленні.

Крім того, законом передбачено нотаріальне засвідчення справжності підписів учасників в установчому документі, передавальному акті та розподільчому балансі компанії, що подаються для державної реєстрації змін про юридичну особу.

Читайте такожУ Мін'юсті кажуть, що за півроку врятували від рейдерів майно на 125 мільярдів

Також закон посилює відповідальність нотаріусів за незаконні дії при перереєстрації майна або бізнесу – передбачено позбавлення волі строком до 8 років. Крім того, для замовників, виконавців і організаторів рейдерського захоплення передбачено кримінальне покарання з ув'язненням строком до 10 років.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 6 жовтня ухвалила за основу і в цілому розроблений за участю Міністерства юстиції «антирейдерський закон».

Основними нововведеннями закону є впровадження нотаріального засвідчення підписів голови та секретаря загальних зборів компанії при реєстрації змін юридичної особи; нотаріального засвідчення підписів на статутних документах, розподільчому балансі, заяви про вихід з товариства; кримінальної відповідальності реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.