Фото УНИАН

В Україні сьогодні немає жодних підстав говорити про збільшення в поточному році тарифів на ЖКГ або газ. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба Кабміну.

Читайте такожУ Мінсоцполітики розповіли, куди прийшла більшість "космічних" платіжок за опалення

«Я певен, наразі не існує економічних передумов підвищувати ціни на газ, електроенергію та послуги ЖКГ. Станом на кінець січня я не бачу ніяких мотивів для підняття цін на газ і ЖКГ-послуги протягом 2017 року. Не треба лякати людей. Коли прийде час, уряд не ховатиметься, а відкрито сповістить українців про підняття тарифів», - сказав він.

Відео дня

«Але на мою думку, нинішня ціна на газ вже відповідає європейській і економічно обґрунтована. Підвищувати далі її вже немає куди», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Розенко також зауважив, що у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до  3200 грн розмір призначених субсидій в цьому опалювальному сезоні не переглядатиметься. «Ні. Субсидії у зв’язку з цим не переглядатимуть», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, станом на 21 грудня 2016 року житлові субсидії отримували 6,7 мільйона сімей, подали заяви на їх одержання 7,1 мільйона.