Президент України Віктор Янукович доручив до листопада 2013 року внести на розгляд Верховної Ради законопроект про визначення гарячої води як окрему товарну продукцію, врегулювання порядку її постачання і визначення вартості.

Про це йдеться в Національному плані дій на 2013 рік із впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 рр. «Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», який затверджений указом Президента України №128 від 12 березня 2013 року і опублікований на його сайті.

В.Янукович також доручив до жовтня 2013 року скасувати в законодавчих актах терміни «виконавець житлово-комунальних послуг» і «балансотримач».

Відео дня

До того ж до листопада 2013 року глава держави доручив розробити законопроект про вдосконалення регулювання відносин у сфері житлово-комунальних послуг. У цьому документі планується уніфікувати термінологію, визначити види діяльності суб'єктів, що надають житлово-комунальні послуги, а також види товарів і послуг, які виробляються і надаються цими суб'єктами на ринку житлово-комунальних послуг.

Законопроектом планується визначити класифікацію житлово-комунальних послуг, створити умови для переходу потенційно конкурентних ринків у конкурентні.