REUTERS

До кінця року держава зекономить понад 10 млн грн завдяки рішенню уряду, відповідно до якого впродовж майже трьох місяців особи, які проживають на державних дачах, самі 100% оплачують комунальні послуги.

Про це сказав міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак сьогодні на брифінгу, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Читайте такожМільйони на чартери для чиновників віддадуть армії

Відео дня

«Ще три місяці тому уряд прийняв постанову, якою змінив правила оплати проживання осіб у державних санаторіях «Конча-Заспа» і «Пуща-Водиця» і розсекретив цю постанову, – сказав міністр. – Уже зараз ми бачимо економію державних коштів. Скажімо, у санаторії «Конча-Заспа», який має 68 будиночків і 4 корпусних пансіонати, проживає 172 сім’ї теперішніх і колишніх чиновників. Раніше вони платили за комунальні послуги лише 30% їхньої вартості. До кінця року ми зекономимо понад 10 млн грн у держбюджеті. Але найважливіше, що встановлено соціальна справедливість».

Семерак також нагадав, що 6 червня цього року проведено перший аукціон з реалізації автомобілів Секретаріату Кабінету міністрів. «Важко передбачити загальну суму виручених коштів від продажу автомобілів, але в першому аукціоні ми отримали на 30% більше коштів, ніж заявлена оцінка вартості машин. На сьогодні зекономлено приблизно 20 млн грн, які йшли на забезпечення фінансування автопідприємства Секретаріату КМУ», – зазначив Семерак. Для участі в другому аукціоні всі бажаючі можуть зареєструватися до 27 червня. Він відбудеться 3 липня.