/ despravda.com

Текст відповідного законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розміру плати за земельну ділянку, передану в оренду фізичним особам» опублікований на сайті парламенту.

Рівень плати за земельні ділянки, орендовані юридичними особами, а також ділянки, надані для розміщення, будівництва, обслуговування та експлуатації об'єктів енергетики, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел енергії, включаючи технологічну інфраструктуру таких об'єктів, залишиться на колишньому рівні - не менше 3% в рік від нормативної грошової оцінки ділянки.

Читайте такожВ Україні можуть повністю заборонити продаж сільгоспземель

Відео дня

«Реалізація норм законопроекту дозволить збалансувати фінансову складову плати за оренду земельної ділянки та забезпечити державні гарантії захисту соціально незахищених категорій населення», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня набув чинності закон про запобігання фінансової кризи та створення умов для економічного зростання в Україні, розроблений Кабінетом міністрів. Цей закон разом з законом про внесення змін в бюджет (про секвестр бюджету), став одним з документів, що зумовлюють політику реформ уряду і відкривають доступ до зовнішнього фінансування, попередній обсяг якого становить 27 млрд доларів.

Серед іншого законом передбачено підвищення мінімального рівня ставки орендної плати за земельні ділянки до не менш 3% в рік від нормативної грошової оцінки ділянки.