Кабмин предлагает изменить налогообложение высоких пенсий / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України, в рамках проведення податкової реформи, пропонує Верховній Раді внести зміни до Податкового кодексу і збільшити ставку податку на пасивні доходи (відсотки за вкладами, інвестиційний прибуток і роялті) до 20% з 15%, а також ввести оподаткування пенсій понад три мінімальні зарплати за ставкою 15%.

Про це йдеться в урядовому законопроекті про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законів України (щодо податкової реформи) №1578, опублікованому на веб-порталі парламенту.

«Підвищити ставку податку пасивних доходів (відсотків, інвестиційного прибутку, роялті) з 15% до 20%, - говориться в пояснювальній записці до законопроекту. – Знизити діючий поріг оподаткування пенсій з 10 тис. грн на місяць до трьох розмірів мінімальних зарплат і оподаткувати суму перевищення за ставкою 15%. Кількість пенсіонерів, чиї пенсії перевищують три мінімальні зарплати, становить 3,3% від загальної кількості пенсіонерів».

Відео дня

Читайте такожКабмін пропонує закласти в бюджет-2015 падіння ВВП на 4,3% при інфляції 13,1%Також Кабмін пропонує зберегти розмір стандартної податкової соціальної пільги в обсягу 50% від мінімальної зарплати з розрахунку на місяць. Розмір мінімальної зарплати Кабмін пропонує встановити на рівні 1 218 грн.

Раніше Кабмін запропонував ввести прогресивну шкалу оподаткування зарплат.

Кабмін запропонував Верховній Раді затвердити проект бюджету на 2015 рік на основі нового Податкового кодексу і Бюджетного кодексу. Проекти документа подано до парламенту.