Фото УНИАН

Міністерство соціальної політики України має намір до травня внести на розгляд Верховної Ради проект закону про формування накопичувальної системи пенсійного забезпечення в Україні, повідомив на брифінгу у Києві міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Думаю, що до середини або до кінця квітня цей законопроект вже буде внесено», - сказав Розенко.

Раніше міністр відзначав, що накопичувальна пенсійна система має запрацювати в експериментальному режимі з січня 2016 року. Причому на початковому етапі за допомогою такого експерименту планується залучити на персональні рахунки громадян, як мінімум, 1 млрд грн. Розенко звертав увагу, що кошти на пенсійних рахунках - так звані «довгі» гроші - будуть вкладені в цінні папери, в тому числі державні. І в основу реформи накопичувальної пенсійної системи буде покладено досвід західних країн, особливо Польщі, де накопичувальна індивідуальна система пенсійного забезпечення була введена наприкінці 90-х років.

Відео дня

Читайте такожЛуценко: Без змін до пенсійного законодавства долар був би по 150

Як повідомляв УНІАН, у лютому Кабінет міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2015 рік з обсягом загальних доходів у розмірі 234,4 млрд грн і дефіцитом, який буде покриватися безпосередньо з держбюджету, у 19 млрд грн.

В Україні налічується близько 13,5 млн пенсіонерів. У середині березня в Україні набрав чинності закон про скорочення пенсій працюючим пенсіонерам, чиї пенсії перевищують 1453 грн, на 15%, а також про тимчасове скасування спецпенсій для пенсіонерів, які обіймають так звані спеціальні державні посади.